Најновије вести

Петковић: Лаж и само лаж од стране Аљбина Куртија

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти треба да нађе другачији изговор за то што му је каса празна и да престане да лаже и криминализује Србе.

 

“Лаж и само лаж од стране Аљбина Куртија. Две деценије Београд је финансијски подржавао потрошњу електирчне енергије на северу КиМ и примера ради од новембра 2009. до децембра 2020. године за те намене смо издвојили 171 милион евра. Зато нека Курти нађе другачији изговор за то што му је каса празна и нека престане да лаже и криминализује Србе”, поручио је Петар Петковић на Твитеру.

Нагласио је и да је једина одговорна за неспровођење енергетске Мапе пута Приштина која не жели да додели Електросеверу дистрибутивне услуге.

“Pristina, stop fake news!”, додаје Петковић у реаговању на Куртијеву тврдњу коју је раније данас изнео на Твитеру да су “паралелне структуре које контролише Србија” на северу коштале грађане и пореске обвезнике на КиМ 320 милиона евра због наводно неплаћених рачуна за струју и 17 милиона евра за водонабдевање од 1999. године.

Подели на: