петак, 09. јуна 2023. | 22:00
Најновије вести

Вучић шеику Мухамеду бин Заједу: Овде сте увек добродошли

Председник Србије Александар Вучић испратио је на аеродрому “Никола Тасла” председника Уједињених Арапских Емирата Мухамеда бин Зајед ел Нахјана и захвалио му на посети и искреном пријатељству према Србији.

 

“Хвала вам, драги пријатељу на посети и искреном пријатељству према Србији. Овде сте увек добродошли”, написао је Вучић на Инстаграм налогу “будућностсрбијеав” уз фотографије са аеродрома.

Мухамед бин Зајед ел Нахјан је јуче допутовао у Београд, где се састао са председником Србије Александром Вучићем.

Ова посета шеика бин Заједа Србији је прва радна посета након што је у мају, после смрти свог брата Калифе, постао председник УАЕ.

Од 2012. године до данас, председник Вучић и шеик бин Зајед имали су више од 20 сусрета, а последњи пут састали су се у септембру, у Абу Дабију.

Та посета Уједињеним Арапским Емиратима била је прва званична посета председника Вучића у другом председничком мандату и тада је потписано десет споразума између две земље.

Емирати су до сада Србији више пута помогли, тако су 2014. године упутили помоћ за санирање штете изазване катастрофалним поплавама, а и више наврата упутили су и значајну медицинску помоћ у циљу ефикаснијег суочавања са пандемијом коронавируса.

Подели на: