Најновије вести

Рау у Приштини: Важна нам је стабилност у овом делу

Председавајући Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), министар спољних послова Пољске Збигњев Рау изјавио је у Приштини да ће та организација радити на унапређењу друштва и стабилности на Косову и региону.

 

“Овде смо да потврдимо помоћ ОЕБС-а на свим пољима. Наставићемо са посвећеношћу да се унапреди демократско друштво. Потрудићемо се да наставимо са доприносом одржавању стабилности”, рекао је Рау у кратком обраћању медијима у Приштини.

Навео је да је циљ његове посете да се састане са институционим лидерима, партнерима и самом управом ОЕБС-а, како би се из прве руке информисао о борби против корупције, слободи медија и изборном процесу.

“Разговарали смо о областима у којима ОЕБС може да пружи помоћ. ОЕБС цени сарадњу са локалним властима. Надам се да ће то допринети помирењу у Југоисточној Европи, јер нам је важна стабилност у овом делу”, навео је Рау.

На Твитер налогу ОЕБС-а наведено је да се Рау у Приштини састао са представницима централних власти, а да су разговори били фокусирани на сарадњу са ОЕБС-ом и подршку те организације у планирању и спровођењу мисије.

Збигњев Рау се током дана у Приштини одвојено састао са председницом Вјосом Османи, као и са министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем.

 

Подели на: