Најновије вести

Вучић: Западни партнери да кажу која ће документа поштовати, да ли и Солунски

Председник Србије Александар Вучић рекао је да за западне партнере има једноставно питање, а то је које од пет важних докумената које су сами доносили желе да поштују по питању КиМ, као и да ли ће поштовати и шести Солунски документ о проширењу ЕУ на Западни Балкан који у потпуности подржава имплементацију Резолуције Савета безбедности УН.

 

“Једноставно питање за наше западне партнере”, навео је председник Вучић на Инстаграму уз видео прилог у коме се обраћа грађанима и западним партнерима.

“Поштовани грађани Србије, већ знате да сам замолио наше западне парнтере да ми кажу који од пет важних докумената желе да поштују: Кумановски споразум, Повељу УН, Резолуцију 1244 , Бриселски споразум или Вашингтонски споразум. Дошли смо до шестог веома значајног документа ЕУ из 2003. године, чувеног Солунског документа о проширењу ЕУ на ЗБ. И управо у светлу подношења апликације за чланство у ЕУ тзв. Косова, моје питање је хоће ли поштовати документа која су сами доносили, чак и историјска из Солуна. Јер, у тачки 5 Солунског документа се каже да у потпуности подржава имплементацију Резолуције 1244”, навео је Вучић у видео поруци.

“Тако да је моје питање данас – који од ових шест документа желите да поштујете и ми ћемо бити апсолутно сагласни”, поручио је председник Вучић.

 

Подели на: