Најновије вести

Вучић са Викторијом Нуланд: Размотрили смо најбитнија глобална и регионална геополитичка питања

Председник Александар Вучић састао се са заменицом државног секретара САД Викторијом Нуланд на маргинама Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

 

“Састанак са заменицом државног секретара Викторијом Нуланд, као и увек, био је изузетно отворен и садржајан. Размотрили смо најбитнија глобална и регионална геополитичка питања, али и додатне могућности за јачање партнерског дијалога са САД, како у економском смислу, тако и у контексту свеобухватне билатералне сарадње”, објавио је Александар Вучић на Инстаграму.

Навео је да је синоћ искористио прилику да захвали госпођи Нуланд на озбиљном, рационалном и отвореном ангажману и разумевању прилика на Западном Балкану.

Председник Вучић, који је на маргинама Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине УН имао више билатералних састанака, састао се синоћ са саветником за националну безбедност америчког председника Џејком Саливеном и навео да је имао веома отворен и искрен састанак који је трајао сат дуже него што је било планирано, као и да није било лако усагласити се око појединих питања.

Подели на: