Најновије вести

Концертом етно и народне музике отворен 28.Митровачки фестивал културе

У сусрет Видовдану Косовска Митровица је синоћ била град, испуњен песмом и игром, свечано је отворен 28. Митровачки фестивал културе.

 

Најављене су активности у наредних шест дана фестивала а митровчани су још једном показали дух гостопримства и дружељубивости. На најлепши могући начин доказали смо да нам је култура покретачка снага а изворна народна песма чувар српства и идентитета на Косову и Метохији.

Синоћ су најмлађи појци из Грачанице, Чаглавице и Лепине одушевили многобројну публику изворним народним песмама које сиу интерпретирали пред публиком на препуном митровачком шеталишту код споменика кнезу Лазару.

Обасута емоцијама и посебном енергијом српска етно певачица Даница Крстић и певач српске народне и поп музике Славко Бањац, забављали су публику до касно у ноћ. Даница и Славко су на крају концерта певали у дуету и одушевили публику. Народни ансамбл Радио Телевизије Србије под управом Синише Вићентијевића одговорио је у потпуности задатку, врхунски музичари су све време пратили извођаче и дивили се интеракцији публике која је дошла да их слуша у великом броју.

Фестивал културе показује и ове године да је културно стваралаштво наш највећи бренд, чувар идентитета и нашег постојања на Косову и Метохији.

Подсетимо да ће данас бити отворена ликовна колонија “Младен Поповић”, у среду песнички сусрети “Александар Аца Деспотовић”, затим следи још један концерт евергрин и поп музике у Митровачком двору а најинтересантније ће уследити за дане викенда када ће се ревијално представити а у недељу и такмичити, културно уметничка друштва из централне Србије, Црне Горе и са Косова и Метохије. Дакле, шест наредних дана учесници фестивала ће сликати, казивати стихове, певати и играти а Косовска Митровица ће бити град гостопримства и дружељубивости.

Подели на: