Најновије вести

Вучић са Борељом о напретку у бриселском дијалогу

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом.

 

Високи представник Жозеп Борељ изразио је задовољство напретком оствареним у дијалогу Београда и Приштине на састанку главних преговарача и специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака, који су усвојили мапу пута у примени споразума о енергетици, саопштено је из кабинета председника Србије.

Председник Александар Вучић је током разговора поручио да је Србија опредељена за дијалог као једини начин решавања отворених питања и постизања одрживог договора у корист свакодневног живота Срба и Албанаца, као и мира и стабилности у региону.

Вучић је такође, уочи предстојећег Самита Европске уније и Западног Балкана у Бриселу, обавестио високог представника Борела да је јутрос разговарао са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, као и о постигнутом договору да, након консултација са владама и саветничким тимовима, сутра у подне буде објављена заједничка одлука о евентуалном учешћу на том скупу.

Подели на: