Најновије вести

Вучић: Срби одлучили да уклоне барикаде, али ако Курти настави терор затвориће север и бићу уз њих

После састанка са Кризним штабом са барикада председник Србије Александар Вучић саопштио је да су Срби на његов предлог прихватили да уклоне барикаде, али да ништа не верују Аљбину Куртију и у случају наставка хапшења и прогона поставиће барикаде које више неће бити склањане.

 

“Имали смо тешке разговоре, али смо били врло искрени једни према другима. Како сам ја шватио ово је закључак Штаба са барикада. Рекли су ми људи да не желе да иду против своје државе”, рекао је Вучић, наводећи да Срби са Косова не верују косовским институцијама.

“Ја сам их молио, оставио сам их саме да донесу одлуку и онда су ми уручили ово што су на барикадама састављали. Срби не верују у институције,” рекао је Вучић и прочитао текст који су му представници Срба доставили.

“Једино верујемо у државу Србију и у вас лично због тога захтевамо јасно дату реч да имамо подршку за оно што следи. Ако се настави терор ми ћемо затворити север Косова заувек за приштинске институције, тражимо гаранцију да никада нећете признати независност Косова”, прочитао је Вучић и додао:

“Крену ли да хапсе Србе због барикада, све што после тога предузмете, ја стојим иза вас”, казао је председник.

Он је навео и да ће са уклањањем барикада кренути данас, али да тиме неће бити уклоњени и неповерење.

У току нићи, изгорели су камиони који су постављени као једна од барикада на мосту који води од аутобуске станице у Косовској Митровици ка магистралном путу Митровица-Приштина. Још увек нема званичних информација ко је и зашто то учинио, с обзиром да на овој барикади нису дежурали људи као на оној код крста у Рудару.

 

Подели на: