Најновије вести

Потписан Споразум о заједничким патролама Србије и Грчке

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који борави у званичној посети Грчкој, потписао је са министром за заштиту грађана Панајотисом Теодорикакосом Споразум о заједничким патролама на иницијативу те државе.

 

Потписаним споразумом регулисаће се учешће српских и грчких полицијских службеника у заједничким патролама на територијама двеју страна, саопштио је МУП.

Министри су се сложили да ће успостављањем заједничких патрола бити осигурана већа безбедност српских држављана у Грчкој, као и грчких држављана током боравка у Србији, имајући у виду да је током летње сезоне та држава једна од најпосећенијих дестинација српских туриста.

Такође, примећен је и велики пораст броја грчких туриста који долазе у Србију или су у транзиту.

Александар Вулин и Панајотис Теодорикакос истакли су да се будућом применом Споразума о заједничким патролама постиже већа безбедност грађана и Србије и Грчке, али такође и ефикаснија сарадња у области реаговања у ванредним ситуацијама.

Истакли су да је потписани споразум још један конкретан пример и резултат успешне билатералне сарадње Србије и Грчке.

Вулин је током посете обишао са Теодорикакосом граничну линију Грчке и Турске на реци Еврос и заштитну ограду коју је Министарство за заштиту грађана изградило у циљу смањења и сузбијања ирегуларних миграција.

Истакао је да мигрантска криза није нешто што може да реши једна земља и позвао Европску унију да коначно одржи конференцију са свим земљама које се налазе на мигрантској рути, саопштено је из МУП-а.

 

Подели на: