Најновије вести

Селаковић: Застрашујућа одлука хрватских власти

Министар спољних послова Никола Селаковић рекао је поводом одлуке хрватских власти да забране посету председнику Александру Вучићу да је Министарство спољних послова Србије, упутило ноту Амбасади Хрватске у Београду, коју је отправница послова одбила да прими. Министар је оценио да је ово застрашујућа одлука хрватске владе и да ће Влада Србије донети одлуку о противмерама које ће бити уведене.

 

Министар Селаковић рекао је на конференцији за новинаре поводом забране хрватских власти председнику Вучићу да посети Јасеновац да је Амбасади Републке Србије у Хрватској достављена нота пре два дана Министарства вањских послова Хрватске.

“Приликом планирања свих посета страних дужносника време, природа и програм посета требају бити предмет службене комуникације и договора две страна. С обзиром да хрватска страна није информисана о намери могућих посета Републици Хрватској је неприхватљива”, прочитао је Селаковић део ноте хрватског министарства.

“Министарство ванњских послова Хрватске указује да посете високог представника стране државе спомен подручју Јасеновац не може бити приватног карактера”, прочитао је Селаковић ноту која је достављена српској амбасади у Загребу.

Премијерка Ана Брнабић оценила је да је прворазредни скандал одлука хрватске владе да забрани председнику Србије Александру Вучићу приватну посету Јасеновцу.

Брнабићева је рекла да је забрана Вучићу да посети Јасеновац исто као када бисте председнику Израела забранили посету Аушвицу.

Подели на: