Најновије вести

Сузана Трајковић за РТС: Слађаново здравствено стање се погоршало, не добија редовно терапију

Здравствено стање Слађана Трајковића, ухапшеног у јужном делу Косовске Митровице 15. децембра, погоршано је, потврдила је његова супруга Сузана за РТС.

 

Сузана Трајковић каже зе РТС да јој је то у телефонском разговору потврдио супруг Слађан.

Наводи да Слађан не добија редовно терапију, те како каже, на тај начин хоће психички да га сломе.

“Јуче током телефонског разговора рекао ми је, да му је стање јако лоше, већ неколико дана повраћа и има грозницу. Лекове није добио, а приликом последњег одласка лекару пре три недеље, иако је сам лекар захтевао да остане на одељењу, то му није одобрено, јер чувари нису имали одобрење управника”, каже Трајковићева.

Наводи да ће га у среду посетити, а да је за четвртак заказано саслушање сведока.

“У среду идем у редовну посету која му је омогућена и на коју има право”, наводи Трајковићева.

Указује да му је поново одбијена жалба за кућни притвор упркос лошем здравственом стању.

Подсећа и да је саслушање сведока у случају њеног ухапшеног мужа, бившег косовског полицајца, које је требало да буде у понедељак 6. фебруара, одложено за 16. овог месеца.

“У четвртак је заказано рочиште на ком би требало да буду саслушани сведоци тужилаштва, које је већ једном одложено јер сведоци тада нису дошли, сумњам да ће се и сада појавити. То што су одложили рочишта, само купују време не би ли сакупили информације којих нема, јер су измишљени и сведоци и оптужбе. Ово је само куповина времена и продужетак Слађанове агоније”, закључила је Сузана Трајковић за РТС.

Слађан Трајковић, бивши припадник косовске полиције, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици, у време трајања последњих барикада на северу Косова.

Основни суд у Приштини 16. јануара продужио је Трајковићу притвор на још два месеца.

Подели на: