субота, 11. фебруара 2023. | 23:19
Најновије вести

Петковић са политичким представницима са КиМ

Данас је у Рашки одржан састанак директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића са политичким представницима Срба са Косова и Метохије. Како је Петковић рекао састанак је одржан у циљу операционализације свих договора и пројеката који су договорени са председником Србије Александром Вучићем на прошлом састанку који је одржан у Куршумлији.

 

„Оваквих састанака имаћемо у будућности чешће јер је потребно да се што пре крене са пројектима који треба да се реализују али и са исплатом финансијских пакета помоћи предвиђених за простор Косова и Метохије где ће сваки наш незапослени човек да добије 200 евра и свако дете и пунолетно лице да добије још по 100 евра помоћи. Исплата ове помоћи коју је иницирао председник Александар Вучић очекује се у мају“, најавио је директор Канцеларије за КиМ.

Он је изјавио да је важно да се са политичким представницима Срба са КиМ постигне договор о конкретним корацима и свему ономе што би требало заједнички да се уради.

„Градићемо и путеве, нове зграде, нове болнице, реконструкцију КБЦ у Косовској Митровици, градиће се и нови вртићи.. Све то показује колика је жеља државе Србије да помогне нашем народу на Косову и Метохији“, рекао је Петковић и додао да овим програмом држава Србија показује да је уз свој народ на КиМ, да се бори за конкретног човека што ову борбу чини правом борбом.

Петковић је нагласио да је молба државног врха на челу са Александром Вучићем да сваки Србин остане на Косову и Метохији и чува своје огњиште.

„Важно је да заједнички радимо и покажемо ту врсту јединства која је потврђена и на изборима који су недавно одржани на којима је Српска листа освојила свих 10 мандата“, рекао је Петковић и поново честитао Српској листи на убедљивој победи уз наду да ће и даље водити заједничку борбу за останак и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Током посете Рашки, Петковић је обишао и текстилни погон фабрике „Лус текстил“.

„Успели смо да обезбедимо 50 радних места за жене из општине Лепосавић које ће радити у овом погону. То је веома значајно. Онда можете да разумете шта значи када председник Александар Вучић стално говори да морамо да сачувамо мир, да морамо да се као држава подижемо, јер што више инвестиција, фабрика значи више радних места и за наше људе на Косову и Метохији“, нагласио је Петковић.

Подели на: