Најновије вести

Албански ментори играју се животима и Срба и Албанаца

Српски народ је један од народа са најдоследнијом слободарском традицијом, и наравно да неће од те традиције одступити под притиском шачице бандита и екстремиста који обављају прљаве послове за злочиначке и криминалне структуре у Приштини. Користићемо све расположиве политичке и дипломатске механизме како бисмо у свету изнели истину о правој природи онога што се догађа српском народу.

 

Са једне стране на снази је очајнички покушај Приштине да се од Београда изнуди нека врста капитулације, што је сулуд и узалудан покушај, али примарни циљ је, и то је недвосмислено јасно, много опаснији, и своди се на намеру да се Срби на Косову и Метохији низом бруталних, антицивилизацијских притисака приморају да напусте своја огњишта, чиме би и Србија и српски народ били доведени пред свршен чин у сваком настојању да се изборе за своје легитимне интересе – казао је Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију одговарајући на питање шта Приштина жели да постигне овим мерама и додаје: – Као што овај први план неће успети, тако се неће остварити ни снови приштинских шовиниста о етнички чистом Косову, јер наш народ и на Косову и Метохији и у централној Србији спреман је да се свим демократским средствима солидарно бори до победе – рекао је директор Ђурић.

  • Могу ли било какве мере изнудити признање самопроглашене државе Косово и где су црвене линије стрпљења Србије?

Србија нити признаје језик уцена у политичкој и дипломатској комуникацији, нити је спремна да под притисцима попушта. Ко год макар и површно познаје нашу историју и менталитет зна да је управо то језик којим се са Србијом не сме разговарати, јер тиме се само постиже наша национална кохезија и ојачава наша спремност за борбу против угњетавања и неправде. Посебно се на тај начин не може разговарати са председником Александром Вучићем, јер многи су покушали па су се покајали. Српски народ је један од народа са најдоследнијом слободарском традицијом, и наравно да неће од те традиције одступити под притиском шачице бандита и екстремиста који обављају прљаве послове за злочиначке и криминалне структуре у Приштини.

 

Све маске су пале и рукавице су скинуте, и предстоји нам беспоштедна борба да очувамо голи опстанак нашег народа у јужној покрајини”

 

  • Залихе хране и лекова се ближе крају, недозвољава се да српска штампа дође до српског становништва, уводе се забране улаза на КиМ за одређена лица. Није ли ово репресија и кршење елементарних људских права народа?

Гетоизација српског народа на Косову и Метохије затварањем тог простора за производе из централне Србије јесте нека врста опсаде, којом ти болесни умови желе да изнуре и изгладне српски народ. Све маске су пале и рукавице су скинуте, и предстоји нам беспоштедна борба да очувамо голи опстанак нашег народа у јужној покрајини. Куражност Приштине биће сломљена одлучношћу нашег народа, без обзира на све адреналинске ињекције којима их шприцају инострани спонзори и саветници.

  • Уколико Приштина настави са кршењем Цефта споразума и терором над српским народом, да ли ће се Србија обратити Савету безбедности УН?

Користићемо све расположиве политичке и дипломатске механизме како бисмо у свету изнели истину о правој природи онога што се догађа српском народу. Немамо ми овде посла са контроверзним трговинским и политичким мерама које треба да буду дискутоване пред некаквим затвореним стручним форумима – оно што се пред очима светске јавности догађа јесте увод у злочин и погром, и ми ћемо настојати да се изборимо за то да се ствари назову правим именом. Подсетићу вас да спонзори Приштине јесу моћни, и да ће сасвим сигурно учинити све да се ово дивљаштво на неки начин заташка, али оно што се недавно десило у Интерполу сведочи да нису свемоћни, и да Србија није ни сама ни без подршке. Научили су и да је Србија после много година научила да побеђује.

  • Како описати друштво у 21. веку где настаје општа хистерија и ушићења, док се народу који живи поред вас, а друге вере и нације, уводе антицивилизацијске мере , и није ли то показатељ да је косовско друштво далеко од пристојног и демократског друштва?

Екстремисти у Приштини су, уз не малу помоћ са Запада, потпуно хипнотизовали албански народ на Косову и Метохији. Управо је Запад у Приштини створио читаву мрежу невладиних организација и назови независних интелектуалаца, научио их да папагајски понављају фразе о људским правима, а да ли сте претходних дана чули да се иједан од тих бораца за људска права огласио и стао у одбрану права српског народа на живот и постојање?
Нисте, зато што тога није ни било. То је један сложан и синхронизован апарат за производњу мржње и шовинизма, и ја не бих кривио обичног Албанца на Косову и Метохији, који једва спаја крај са крајем, и нема никакву прилику да у јавном простору чује ишта осим порука мржње према Србима. А као што сте видели та антисрпска хистерија, која се може поредити само са антисемитском хистеријом у Немачкој 30-их година прошлог века, почела је и да поприма застрашујуће појавне облике, у виду паљења чоколада и кексова на ломачама. Подсетићу их само како су на крају прошли ти који су правили ломаче у нацистичкој Намачкој.

 

Верујем да су и Албанци свесни где је линија коју не смеју да пређу, и иза које ће, ако је пређу, изгубити и оно што мисле да данас имају”

 

  • Албанци су послушници својих ментора са Запада, који са велике удаљености управљају са ситуацијом. Шта поручујете Албанцима и колико је опасно да стање измакне контроли?

Верујем да су и Албанци свесни где је линија коју не смеју да пређу, и иза које ће, ако је пређу, изгубити и оно што мисле да данас имају. То не значи да сам сигуран да се они на такав корак неће одлучити, јер то њихово лудило, иако методично, ипак јесте лудило. Већи проблем је то што су они који их подржавају хладни и прорачунати калкуланти, који се буквално играју животима и Срба и Албанаца на Косову и Метохији, и њихова хладнокрвна неодговорност ме онеспокојава више него хистерија албанских екстремиста.

  • Док су Албанци уједињени, код нас је приметан додатни притисак на државу и власт од стране опозиције, користећи сваки момент да се оптужи председник Вучић. Зашто председник Вучић представља толику сметњу опозицији, Приштини, али и Хрватској?

Чињеница да лидери такозване опозиције у јавном простору добијају пажњу непропорционалну њиховој стварној снази може створити слику да је Србија неуједињена у борби за опстанак свог народа на Косову и Метохији. То наравно није права и истинита слика. Ако изузмемо ту групицу ловаца на новац и привилегије и шачицу патолошких типова неспособних да саосећају с патњама својих сународника, Србија је потпуно јединствена и одлучна у намери да на сваки начин помогне свом народу у јужној покрајини. У то не треба нико да сумња, посебно не Срби на терену који данас пружају одлучан демократски, грађански отпор приштинским екстремистима.

  • Има ли икаквог основа оптуживати лично председника за нешто што неки хулиган у држави учини?

Имам много разумевања за револт сваког пристојног и нормалног грађанина Србије због сасвим неприкривеног настојања такозване опозиције да Србији и српском народу подметне ногу у овако тешким тренуцима, али политичке неистомишљенике у овој земљи нико не сме да бије. Полиција је реаговала професионално и похватала насилнике. Дакле, и надлежне институције су обавиле свој посао и ми смо испунили своју демократску политичку обавезу да на најексплицитнији начин осудимо напад на Борка Стефановића. Претпостављам да је ваше питање везано за тај догађај. Не сећам се да је Борис Тадић својевремено осудио убиство Ранка Панића онако како је председник Вучић осудио напад на Стефановића, или да је Тадић и прстом мрднуо да убице Ранка Панића буду санкционисане. А све поруке опозиције које су уследиле после напада на Стефановића, фразе о фашистичким батинашким фалангама у Србији, јесу део њиховог штеточинског арсенала. Нека их, ја сам срећан што је држава у овој и свим другим приликама демонстрирала како се један функционалан демократски систем опходи према насиљу.

  • Узимајући у обзир сва ова дешавања око КиМ, да ли је неопростива грешка премештања Косова из Савета безбедности УН у надлежност ЕУ?

То је јасно и врапцима на грани. Нису Јеремић и Тадић тежиште одлучивања о Косову и Метохији преместили из УН у Брисел да би оснажили капацитете Србије за одбрану интереса на Косову и Метохији. Намере су им наравно биле потпуно супротне, и они и данас настављају да се понашају потпуно доследно. Да у њима има и трунке одговорности, поштења и родољубља, они би се уздржали од штеточинског забијања ножа у леђа Србији макар док траје ова криза на Косову и Метохији. Али не, они не могу да нам опросте то што их свакодневно подсећамо да смо бољи и одговорнији од њих. Ево, ја ћу сад да се уздржим и да их поштедим заслужених критика, јер Србија и српски народ данас имају много веће проблеме и од Тадића и од Јеремића и од Ђиласа, иако је, да се разумемо, њихово понашање патолошко и штетно колико и дивљање приштинских екстремиста.

Р. Комазец
Подели на: