Најновије вести

Амбасада САД сугерише обнову дијалога са Београдом

Дипломатско представништво САД у Приштини поздравила је одлуку о распуштању косовског парламента, оценивши то важним искораком за формирање нове владе, која за циљ треба да има обнову дијалога са Београдом.

 

На званичном Фејсбук профилу америчке амбасаде и амбасадора Филипа Коснета, сугерише се да обнова дијалога са Београдом, владавина закона и економски развој треба да буду у фокусу политичких странака у предизборној кампањи.

Сугерише се и да да политичке странке треба да изнесу нове идеје о томе како да Косово не губи више време на, како се наводи, изградњи темеља за будућност.

Констатује се да до сада ниједна странка није покренула ниједну идеју која би оставила трага на овим питањима, стога, кажу, очекују да се то догоди током предстојеће предизборне кампање.

“Скупштина је направила важан корак напред у формирању нове владе. Кампања у којој странке нуде нове идеје за обнављање дијалога са Србијом, владавину закона и економски развој обезбедили би да Косово не губи још више времена на изградњи темеља за будућност “, пише у изјави америчке амбасаде.

Подели на: