Најновије вести

Амбасада Уједињеног Краљевства најугроженијима у Србији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је са амбасадорком Уједињеног Краљевства Шан Маклауд о јачању билатералних односа, сарадње две земље, као и интензивирања политичког дијалога када се ситуација стабилизује.

 

Ивица Дачић и Шан Маклауд разговарали су и о међународним активностима Србије у светлу наставка дијалога Београда и Приштине, као и о сарадњи Србије и Британије у оквиру међународних организација.

Саговоници су се сложили да је редовна годишња размена посета на министарском нивоу значајно допринела додатном унапређењу билатералних односа.

Министар Дачић је пренео изразе саучешћа поводом великог броја жртава пандемије вируса ковид 19 у Великој Британији, уз уверење да ће Велика Британија ускоро превазићи све последице ове болести која је погодила цео свет.

Амбасадорка Маклауд је и овом приликом изразила захвалност Министарству спољних послова на подршци и помоћи указаној приликом репатријације британских држављана.

Истакла је да је Амбасада Уједињеног Краљевства издвојила додатна средства за помоћ најугроженијим групама у Србији током пандемије.

Подели на: