Најновије вести

Арлов: Хвала Еулексу на одговору и разматрању забране мог уласка на Косово и Метохију

Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов рекао је да је Еулекс први одговорио на молбу за решавање проблема забране уласка на територију Косова и Метохије, коју је добио, и захвалио што су, како је рекао, озбиљно узели у разматрање овај проблем.

 

Арлов је у саопштењу за медије подсетио да је његов правни заступник, адвокат Дејан Васић два пута у законском року упутио упит и молбу Косовској полицији тражећи објашњење и разлог забране уласка на територију КиМ, али да одговор није добио.

Арлов је нагласио да опаска Еулекса о валидности докумената не може бити никакав разлог за забрану, јер је, како каже, много пута пре тога улазио са истим документима, која су валидна и која не подлежу никаквом ванредном одобравању, јер, како је истакао, долази као “слободни грађанин без политичке функције и тежине“.

“Тврдим да свако ко поседује такав документ без било каквих проблема може ући и изаћи са територије Косова и Метохије. На КиМ искључиво улазим из хуманитарних и пријатељских разлога као и посета великом броју пријатеља и кумовима. Одбор који водим ради два велика пројекта искључиво хуманитарна и то изградњу Дневног центра ‘Подржи ме-9.јануар’ у Косовској Митровици и Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске и тако сигурно побољшава живот на простору читавог Космета. Овом забраном, без иједног разлога, отежан је хуманитарни рад Одбора и мој лично”, поручио је Арлов.

Арлов је додао и да не тражи ништа осим поштовања основних људских права на кретање, слободу, социјалну правду и хуманитарно деловање.

“На тим основама фукционишу сви озбиљни народи, регије и државе, а мени је то ускраћено без разлога и објашњења. Још једном хвала овој важној европској институцији на одговору и шватању озбиљности моје молбе”, закључио је Арлов.

Подели на: