Најновије вести

Арлову забрањен улазак на Косово и Метохију

Косовска полицијска служба данас је председнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила улазак на подручје јужне српске покрајине.

 

Арлов је рекао агенцији Срни да му је на административном прелазу Јариње на путу Рашка-Лепосавић речено да му је забрањен улазак на подручје КиМ, гдје је данас требао да се састане са замеником градоначелника Северне Косовске Митровице Адријаном Хоџић и члановима Удружења “Подржи ме”.

У вечерњим часовима Арлов је требало да присуствује и буде члан жирија на манифестацији “Избор косовке девојке”, која ће бити одржана у порти манастира Грачаница.
“Оовим недемократским потезом приштинских власти спечен сам да по позиву будем члан жирија за избор “косовке девојке” у Грачаници и предам поклон Фудбалског савеза Републике Српске Фудбалском клубу “Моравац” из Косовског Поморавља”, нагласио је Арлов.
Арлов је навео да му је полиција уручила “документ” у којем се наводи да би његовим доласком на Косово и Метохију “угрозио политичку, националну и здравствену ситуацију на Косову”.
“Нисам изненађен поступком Приштине и управо због тога питам да ли је хуманост угрожавање живота на Космету”, рекао је Арлов и упитао “какве везе има са политиком и безбедношћу активност на пружању помоћи болесној и свакој другој дјеци којом се дуго година бави”.
Арлов је оценио да је забрана потврда тежине услова живота, како Срба тако и других грађана на Косову и Метохији и додао да верује да је забрана уласка одговор на оптужницу против председника самопроглашеног Косова Хашима Тачија коју је иницирало специјализовано тужилаштво суда у Хагу, пред којим ће се судити припадницима терористичке ОВК за злочине почињене над Србима и неалбанцима од почетка 1998. до краја 2000. године.
Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ позвао је све хумане људе да заједно с њим још више помогну српском народу да остане и опстане на Косову и Метохији.
“Борићу се хуманошћу и ничим више против неправде која ми је данас учињена ничим изазвана”, поручио је Арлов, позивајући невладине организације и стране политичке и безбеднисне факторе на КиМ да се огласе и “подрже хуманост, која је дозвољена чак у ратовима”

Подели на: