Најновије вести

Барикаде су вапај међународној заједници, србомрзачка реторика се шири као пожар

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истиче да Срби постављањем барикада желе да покажу да не могу више да трпе зулум Аљбина Куртија.

 

 

Желео бих да поздравим храбри српски народ на Косову и Метохији који је већ 15. дан на барикадама”, рекао је Петковић гостујући у Новом викенд јутру на ТВ Пинк.

Он је додао да “барикаде на којима се налази наш српски народ представљају израз њихове слободе и вапај међународној заједници да чује глас Срба на КиМ који страдају у 21. веку, којима су угрожена основна људска права”.

“Од доласка Куртија на власт имамо више од 250 ицидената, што је за 50 одсто више. Та врста србомрзачке реторике која долази од Куртија и свих његових у Приштини шири се као пожар и зато имамо тако велики број инцидената и јужно од Ибра”, нагласио је Петковић.

Петковић је истакао да не може више да се трпи то што нам скрнаве гробове, руше храмове, скоро свакога дана упадају у куће повратника, али и оних који ту живе деценијама.

“Ситуација је аларманта. Нису Срби само од себе одлучили да поставе барикаде. Они тиме не угрожавају кретање Албанаца, они су на северу, а тамо Албанаца нема. Тиме желе да покажу да не могу више да трпе зулум Аљбина Куртија. Реч је о институционализованом насиљу”, рекао је Петковић.

Подели на: