Најновије вести

“Београд је, а можда и Русија. Циљ боснизација Косова”

Косовски премијер изјавио да не верује да “нон пејпери” који се помињу у медијима долазе из било које европске земље, већ из Србије или чак Русије.

 

Не верујем да су аутори западне престонице, сигурно не САД. Верујем да ово долази из Београда, а можда чак и са североистока. Интерес Руске Федерације је да Западни Балкан искористи за напад на ЕУ и НАТО. Трудим се дању и ноц́у да уверим међународну заједницу у оно што је исправно и корисно”, рекао је Аљбин Курти, преноси Коссев.

Према Куртијевим речима, намера Београда је да отвори Ахтисаријев пакет и сва питања у њему.

“Ахтисаријев план је на удару, намера Београда је да отвори Ахтисаријев пакет и сва питања која су била унутра. Формула успеха, која је такође морална и политичка обавеза, јесте да ми бранимо независност и да међународни актери бране Ахтисаријев план против Србије. Циљ Србије је боснизација Косова, да Косово постане пропала држава. Циљ је напад на суверенитет и територијални интегритет отварањем Ахтисаријевог пакета. Ахтисаријев план је дете интернационалаца, интернационалци га морају заштитити, док ја браним наше вољено, независно Косово”, изјавио је премијер Косова, а пренео портал Клиx.ба.

Подели на: