Најновије вести

Бишевац: Факултети почели са радом у пуном капацитету

Сви факултети Универзитета Приштина почели су са радом у пуном капацитету, а студентски домови су отворени, потврдио је за програм Радио Косовске Митровице студент-проректор Немања Бишевац.

 

„Сав простор је дезинфикован како на факултету, тако и у Студентском центру, почели смо са реализацијом заосталих испитних рокова, пре свега мислим на мартовски, који је буквално на пола прекинут, студенти се полако враћају, а студентски живот се у граду враћа у нормалу“ рекао је Бишевац.

На седам факултета у Косовској Митровици и три у Лепосавићу апсолутно сви су спремно дочекали почетак рада, учинили што је у њиховој моћи да се што мање осете последице Ковида-19 у раду самог факултета и раду са студентима, одрадили део посла што се тиче онлине наставе, а сада се креће у надокнаду вежби и пракси код оних факултета који то имају, додаје студент проректор Немања Бишевац.

Мартовски рок за факултете који су имали овај ванредни рок се завршава до петка, а након седам дана паузе, које је одобрило надлежно министарство, почеће априлски рок. Крајњи рок када се сви редовни испитни рокови, априлски и јунски (6.-24.јул) морају завршити је 24. јул. Студентска конференција Универзитета Србије заједно са Министарством тражила је да студенти и поред непланираног одмора због пандемије имају и одмор током лета, истакао је Бишевац и додао да су све управе факултета и ректорат одлуке везане за наставу и испитне рокове донели у сагласности са Студентским парламентом.

Планом надлежног министарства пријемни испити ће се одржати од 1. до 3. јула, осим на Факултету уметности, где су планирани за 7.и 8. јул.

„Крајњи рок за упис бруцоша је 17.јул. До тада ћемо имати тачну информацију колико је нових бруцоша дошло на наш факултет. Надамо се да ће одзив бити већи и сви показатељи иду ка томе. Пошто су ове године факултети прешли на дигитални маркетинг и друштвене мреже, имамо директне информације од будућих студената“ додаје Бишевац.

Наводи да се прате упутства и препоруке Мнистарства здравља Владе Републике Србије и све мере предострожности се примењују на свим факултетима и у Студентском центру. Менза почиње да ради пуним капацитетом и све је спремно за даљи наставак школске године.

Студент проректор Немања Бишевац позвао је све будуће бруцоше да изаберу Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, зато што ће имати адекватно образовање. „Еминентни професори и стручњаци су на нашем универзитету , с друге стране веома живахан студентски живот у нашем граду, пружамо све оно што пружају и сви студентски и универзитетски центри у Србији. Што се тиче самог студентског стандарда и живота могу да кажем да смо много испред свих осталих градова и студентских центара у Србији“ рекао је Бишевац.

Подсећа да је ова година отвореног уписа, што значи да ће сви бруцоши студирати о трошку државе и бити на буџету, а самим тим и сви имати право да конкуришу за смештај у студентским домовима.

Подели на: