недеља, 27. новембра 2022. | 09:17
Најновије вести

Богат програм на почетку нове сезоне

Народно позориште из Приштине

 

Доделом годишњих награда и извођењем представе ”Ивкова слава у Призрену, Народно позориште из Приштине (НПП) са тренутним седиштем у Грачаници обележило је 71. годишњицу рада. Уједно је отворена нова сезона ове установе културе.

Награде за немерљив допринос раду глумцима и сарадницима позоришта уручио је директор Предраг Радоњић. Награђени су: Бојан Стојчетовић, Аника Грујић, Милан Васић, Јасмина Стојиљковић, Дејан Стевић, Милан Караџић, Небојша Брадић, Слободан Скерлић. Награду је добила и новинарка Јасмина Стојковић за допринос у медијском праћењу и извештавању о раду позоришта. Награда за највернијег гледаоца припала је Небојши Судимцу.

На конференцији за штампу директор Предраг Радоњић рекао је да публику очекује богата јесења сезона.

-За почетак позоришне сезоне припремили смо више него богат и захтеван репертоар. Играћемо неколико представа и гостоваћемо у више градова широм Србије. Дан позоришта обележили смо повећаним бројем представа, већом гледаношћу, али и увођењем дечијих представа у наш репертоар, рекао је Радоњић.

У позоришту најављују да у другој половини октобра почињу пробе за дечију представу ”Босоноги и небо”, по тексту Бране Црнчевића у режији Радмиле Кнежевић, док је глумица Јасмина Стојиљковић најавила извођење представе ”Успавана лепотица” за малишане из Доње Гуштерице и Гораждевца. Она је посебно истакла значај репертоара за децу јер се потенцира на пригодном садражању прилагођеном њиховом узрасту. Подсетила је и да је почела друга сезона Школе глуме за најмлађе и рекла да има доста заинтересоване деце.

Разноврстан јесењи репертоар употпуниће премијера представе ”Ако се пробудиш или као да је важно” Исидоре Милосављевић у режији Ненада Тодоровића. Премијера је заказана за 21. октобар  у Грачаници а урађена је у сарадњи са Народним позориштем из Лесковца. У новембру је планирана премијера још једне представе у копродукцији са Нишким позориштем – ”Крв црног петла”.

М.Ч.

Подели на: