Најновије вести

Бољи пут, бољи живот

Реконструкција и асфалтирање путева и приступних саобраћајница у општини Лепосавић.

Познато је, да тамо где није било изградјене инфраструктуре, нарочито путне мреже , из тих села отишла је омладина, зато се у оквиру програма реконструкције некатегорисаних путева у овој општини настоји да се становништву обезбеде бољи путеви, како би се створили бољи услови заа живот на селу.
Лепосавић, 15. Септембра- Ових дана завршено је асфалтирање пута И приступних саобраћајница у Ибарској Слатини, у засеоку Новаковићи И засеоку Стара милиција. Радост мештана најбоље одсликава значај ових деоница путева за њихов живот. За све раднике И представнике општине, који су обишли радове, приредјен је заједнички ручак. Овом приликом становници ових села изразили су захвалност изводјачима радова и руководству општине Лепосавић, јер добар асфалтни пут за њих значи живот, а самим тим створени су бољи услови и квалитетнији услови за живљење на овом подручју.
Обилазећи радове председник Привременог органа општине И градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, упознао се са проблемима И потребама овдашњих мештана И могућностима за њихово решавање.
– Приоритетна брига локалне самоуправе је брига о људима, о сваком становнику наше општине , сваком домаћинству И селу, И наша обавеза је да градјанима обезбедимо услове за одрживи останак И опстанак на овим просторима. Локална самоуправа у сарадњи са Владом Републике Србије , Канцеларијом за КиМ И председником Александром Вучићем , чини максималне напоре како би житељима општине Лепосавић обезбедили услове за што квалитетнији живот.
Срећни , што је асфалтни пут стигао И до њиховог села мештани Ибарске слатине изразили су велику захвалност општинском руководству И државном врху Србије за све што се чини за бољи живот градјана , али И на инвестицијама у будућем периоду , као И на свему што држава Србија чини за српски народ на овим просторима.
Општина Лепосавић интензивно ради на санацији И реконструкцији бројних путних праваца , а у току су И радови на реконструкцији И асфалтирању пута у селу Каменица из правца села Вуча, што је за мештане ових села значајна инвестиција И по њиховом окончању у многоме олакшаће им свакодневни живот.
Овом приликом председник Тодић најавио је радове на још низ деоница у циљу наставка програма ревитализације некатегорисаних сеоских путева . Радиће се ове јесени на путним правцима у селу Остраће према засеоку Парлин Поток И реконструкција пута у овом селу преа засеоку Јанићијевићи , односно до новосаградјене цркве у селу Остраће.

В.Вукојевић

Подели на: