Најновије вести

Борељ: Европска унија и Западни Балкан деле заједничку одговорност за будућност

Улагање у оснаживање народа Западног Балкана значи улагање у јачу Европу, изјавио је шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ.

 

Жосеп Борељ позвао је земље Западног Балкана да заједно са ЕУ раде на борби против дезинформација кроз подизање свести грађана и јачање отпорности демократија.

“Грађани Западног Балкана већ сада су свеснији и отпорнији на дезинформације. Медијска писменост помаже и одлучни смо да наставимо да доприносимо овом послу у региону”, поручио је Борељ.

Борељ је у другом издању конференције “ЕУ и Западни Балкан – медијска писменост” нагласио да провера чињеница, независни и професионални медији и грађани у региону неуморно раде на сузбијању дезинформација.

Наглашава да ће ЕУ наставити да финансира и промовише образовање и подизање свести о овом питању и закључује да “улагање у оснаживање народа Западног Балкана значи улагање у јачу Европу”.

Шеф дипломатије ЕУ је најавио да ће за десет дана бити одржан самит Европске уније и Западног Балкана, што је оценио као најважнији догађај на високом нивоу у односима две стране.

“Западни Балкан је у срцу Европе и ми делимо одговорност за изградњу мирне, просперитетне и уједињене Европе. Такође, делимо одговорност за комуникацију о томе”, закључио је Борељ.

Подели на: