Најновије вести

Брнабић: Београд испуњава оно на шта се обавезао међународним споразумима, Приштина не

Председница Владе Србије Ана Брнабић поручила је у интервјуу за данашњи “Блиц” да Београд испуњава оно на шта се обавезао међународним споразумима, Приштина не.

 

 

Брнабић је рекла да би волела да се до решења ситуације на Косову и Метохији дошло у мандату њене владе, јер, како је нагласила, то би било у интересу свих грађана, а највише нашег народа на КиМ.

“Тешко је преговарати и тражити компромисно решење са неким ко нити жели да разговара, нити жели компромис било које врсте. Београд испуњава оно на шта се обавезао међународним споразумима. Приштина не”, изјавила је Брнабић.

Говорећи о највећим изазовима у претходном периоду, премијерка је рекла да је ратно стање у Украјини највећи изазов са којим се влада суочила с обзиром да су се политичке и економске последице рата на истоку Европе одмах осетиле широм света.

Нагласила је да је Србија пажљиво дефинисала своју позицију која, како је рекла, није нимало лака, а да су притисци на руководство и председника Србије Александра Вучића због тога свакодневни.

“Најважнији задатак је да пружимо нашим грађанима сигурност у сваком смислу. Пре свега да сачувамо мир и стабилност,затим довољну снбдевеност основним животним намирницама,перспективу за младе људе,извесно и предвидиво пословање за наше привреднике”, рекла је Брнабић.

Премијерка је навела и да је већину ствари које је влада планирала успела и да заврши или да започне њихову реализацију, а да су неке ствари касниле због објективних околности, пре свега пандемије корона вируса. Као три највећа успеха навела је Клинички центар Србије, завршетак брзе пруге БеограђНови Сад и просечну плату од 635 евра у Србији уз јавни дуг испод 60 процената.

Брнабић је рекла да није водила разговоре са председником Александром Вучићем о томе да ли ће водити и нову владу, али је поручила да ће после избора наставити да се активно бави Српском напредном странком, као и да јој је то да ли ће бити на некој функцији најмање важно. Истакла је да је циљ владајуће странке “историјска победа у првом кругу председничких избора и убедљива победа листе ”Александра Вучић – заједно можемо све ”на свим нивоима”.

Подели на: