понедељак, 20. фебруара 2023. | 06:45
Најновије вести

Брнабић: Инфлација нон-пејпера, не коментаришемо текстове непознатих аутора

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Влада не жели да коментарише нон-пејпере који су се појавили у вези са Косовом, јер је реч о неформалним политикама, а и не зна ко су аутори, преноси Тањуг.

 

 

Ми имамо инфлацију нон-пејпера и ниједан нисмо подржали или оповргли, зато што то није начин на који се бавимо политиком. Постоје само спекулације, и шта год да кажемо, открили бисмо своје карте које не желимо да откривамо”, рекла је Брнабић одговарајући на питање самосталног посланика Владана Глишића о нон-пејперу, наводно руско-немачком, о реинтеграцији Косова у састав Србије.

Глишић је питао и у вези са прекрајањем граница, а Брнабић подсетила да је против тога да се прекрајају границе, оне које прихватају Уједињене нације.

Брнабић је сагласна да прекрајање граница отвара пиитање регионалне стабилности, те да су они који су признали такозвану државу отворили Пандорину кутију коју је тешко затворити.

“Видели смо то и у Грузији, Шпанији..то су последице отварања Пандорине кутије”, рекла је Брнабић и поновила да не зна зашто би држава реаговала на незваничне документе.

“Да ли имамо платформу (за КиМ) – имамо. Имамо и палтформу која је усвојена у овом дому, али морамо да кажемо и да се од 2014.године суочавамо са реалношћу којој нисмо кумовали”, рекла је Брнабић.

Председник Александар Вучић је, каже премијерка, показао да се бори најбоље што може, а резултат тога јесте чињеница да мора да се настави дијалог Београда и Приштине иако је за највећи број држава то питање било затворено и стављено ад акта.

“Не видим други пут осим дијалога и надам се да ће Приштина смоћи храборсти и снаге за тај дијалог, који је у интересу свих нас. Ми смо увек спремни за дијалог и да разговарамо”, рекла је Брнабић.

На питање да појасни изјаву са Делфи економског форума да је Преспански споразум добар пример како да се надамо да ће се решити ствари са Приштином, Брнабић је објаснила да је то поздравила као дијалог две стране.

Каже да је тада рекла да је Косово покрајина у саставу Србије и да се то не доводи у питање, али да је Србија увек спремна за разговор, јер је то једини начин да се сачува регионална стабилност.

Подели на: