понедељак, 06. фебруара 2023. | 22:46
Најновије вести

Брнабић: Мораћемо да пооштримо мере

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће имати састанак са медицинским делом Кризног штаба и истакла да ће мере против коронавируса морати да буду пооштрене.

 

 

Премијерка Брнабић рекла је током обиласка лазаревачког села Јунковца да ће мере “сигурно морати да буду пооштрене”.

“Видећемо шта је могуће да урадимо и шта је најпаметније да урадимо”, рекла је Брнабићева.

Премијерка је навела да медицински део Кризног штаба инсистира на томе да се пооштре мере.

Навела је да разуме здравствене раднике, али да се мора размишљати и о томе шта ће донети додатне рестрикције у смислу додатног кршења мера које не може да се контролише.

“Покушавамо да нађемо баланс и мислим да у томе успевамо, јер и даље имамо генерално доста добре показатеље и економске и здравствене”, рекла је премијерка.

Лазаревац је једна од пет локација које разматрамо
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да не може да потврди да ће су у Лазаревцу градити фабрика вакцина, али да је то једна од пет локација које се тренутно разматрају.

“Најважније у овом тренутку је да имамо потпуно чисте имовинскоправне односе да би што пре кренули у изградњу фарбрике. Лазаревац је једна од локација, а за коју ћемо се коначно определити, видећемо”, рекла је Брнабићева.

Надам се да одлука о ковид пасошима неће бити званична
Председница Владе коментаришући најаву Европске уније о увођењу ковид пасоша са вакцинама које су одобрене у ЕУ, рекла да је то против свих основних европских вредности и да то не сме да се третира као геополитичко питање.

Брнабићева је рекла да мисли да су и људи у Бриселу и свим тамошњим релевантним здравственим агенцијама свесни чињенице да су и кинеска и руска вакцина ефикасне и безбедне.

“Не могу да верујем да само због географског порекла тих вакцина, они могу да дискриминишу све људе који су те вакцине примили,” рекла је премијерка.

Навела је да не верује да ће таква одлука бити донета као званична одлука ЕУ.

Али и ако буде донета, навела је да ће грађани који су вакцинисани Синофарм и Спутњик Ве вакцином свакако моћи да путују зато што ће, додала је, држава учинити све што је потребно да обезбеди да тестови на антитела и пи-си-ар тестови буду завршени у рекордном року како би могли да путују.

Премијерка је јутрос у Јунковцу обишла амбуланту у којој је почела вакцинација мештана.

Подели на: