Најновије вести

Брнабић: Најважније је да се сачувао мир

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је у Новом Саду да је пратила преговоре о решавању кризе на северу Косова и да је била у сталној комуникацији са председником Србије Александром Вучицем, те оценила да је то била велика дипломатска победа Београда и председника.

 

 

Пре свега мислим да је то велика дипломатска победа Београда и председника Вучића из најмање три разлога. Први је тај што смо успели одмереном и паметном реакцијом да сачувамо мир и какву такву стабилност и безбедност Срба на Косову. Други разлог је да смо успели да покажемо да Београд неће толерисати једнострано наметнута решења и да са Београдом мора да се разговара о свим стварима, а Приштина пре свега мора да има дијалог са нама”, рекла је премијерка.

Она је истакла да се нада да више неће бити изненађења, а као трећу значајну ствар навела је враћање на резолуцију 1244.

“Ја са нестрпљењем чекам сутрашњи дан када Специјалне снаге полиције Косова (РОСУ) морају да се повуку, јер се КФОР вратио на административне прелазе”, рекла је Брнабић.

Она је истакла колико је важно што смо се вратили Бриселском споразуму који Приштина покушава да избегне.

Премијерка је рекла и да је следећи дијалог о заједници српских општина.

Подели на: