Најновије вести

Брнабић: Наша позиција није лака, али ћемо је принципијелно бранити

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да ће Србија наставити да води спољну политику у циљу заштите сопствених интереса и у складу са међународним правом, без обзира на притиске који ће уследити, и истакла да поводом става о Украјини нема ко шта да јој замери.

 

“Наша позиција није лака, али ћемо је принципијелно бранити”, рекла је Ана Брнабић за ТВ Прва и истакла да се не може тражити од Србије да не поштује сопствени територијални интегритет.

Истакла је да Србија поштује територијални интегритет Украјине као што жели да се поштује и територијални интегритет Србије и поновила да у складу са својим виталним интересима неће уводити санкције Русији.

Најавила је и да ће данас у 11.30 Влада Србије потврдити закључке Савета за националну безбедност и да ће се понашати у складу са њима.

Она је рекла и да ће Србија пред Саветом безбедности УН заступати те исте ставове.

“Тешки дани и тешка времена јесу пред нама, али нама је најважније да радимо чувајући мир и стабилност и безбедност, да би наставили да напредујемо”, истакла је премијерка и додала да ће Србија наставити да разговара са свима.

“Председник Србије има сваки дан разговоре са партнерима из иностранства, чувамо нашу позицију. Чини ми се да Србији нема ко шта да замери”, закључила је Брнабићева.

Подели на: