четвртак, 23. фебруара 2023. | 02:28
Најновије вести

Брнабић: Не очекујем споразум до октобра

Премијерка Ана Брнабић је поводом медијских навода да се споразум Београда и Приштине очекује до октобра рекла да су притисци све већи. Истиче да разграничење никада није било на агенди, већ да је било једна од опција.

 

“Никад тај предлог није био на столу. Да ли очекујем да дође до споразума до октобра? Не очекујем. Немам разлога да верујем јер смо све даље од дијалога и од могућег решења”, рекла је Ана Брнабић која учествује н економском форуму на Јахорини.

Премијерка је додала да је дијалог постојао али да је Приштина онда кренула да га успорава.

Истиче да шест година Приштина не поштује Бриселски споразум, да није формирана Заједница српских општина иако је Београд испунио све обавезе.

Како је рекла, Европска унија која је била гарант споразума ништа није учинила да Приштина испуни споразум. Каже да је уследио читав низ потеза ако што су таксе од 100 одсто на српску робу, формирање тзв. војке Косова и усвајање приштинске платформе за дијалог “која је супротна свему што јесте дијалог”.

“Ја сам рекла а ту је и Александар Вучић био јасан, наша црвена линија су таксе и Пришина мора да повуче ту одлуку. Не трпимо притиске, сви наши партнери разумеју да се на Србију више не може вршити притисак. Ми смо поуздан и озбиљан партнер и тако се односе према нама”, рекла је премијерка.

Подели на: