Најновије вести

Брнабић: Не уздам се ни у САД, ни у ЕУ, већ у нас

Премијерка Ана Брнабић оценила је да је позиција Србије, када је реч о решењу косовског питања, толико комплексна да она, како каже, не рачуна ни на подршку САД, ни ЕУ, већ се узда у наш разум, памет и огромну енергију и политичко умеће Александра Вучића.

 

Гостујући у емисији Хит твит Пинк телевизије, Брнабић је коментаришући предлог “Хаг зове Тачија”, рекла да није случајно што је ова оптужница стављена у центар пажње баш сад.
“Не мислим да је тајминг у било ком случају случајан. Некако долази сувише брзо након што је Тачи рекао да је Лајчак неко са ким неће разговарати. Али, показује лицемерје међународне заједнице”, оценила је Брнабић.
Додала је да су Хашим Тачи и Кадри Весељи “опасни људи за које Србија има оптужницу”.
Премијерка се нада да је правда достижна.
Истакла је да специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел има огромну енергију и да не одустаје тако лако.
“Шта ће се даље дешавати зависи од великих сила, много јачих од нас. Ми се трудимо да нађемо миран, промишљен пут, да сачувамо мир и стабилност и да сачувамо Србе на Косову. Да ли је лако? Чини ми се да никада није било теже”, оценила је Брнабић.

Бојкот избора није успео, изјава Фајонове лицемерје

Брнабић је рекла да јој је, како је навела, неподношљива и нешватљива лакоћа неодговорности дела опозиције која је, како је навела, прогласила успех бојкота два месеца пре избора.
Притом, како истиче, те странке које су бојкотовале изборе нису рекле како се мери успех бојкота.
“Мислим да ако се мери излазношћу, видело се да бојкот није успео, све и да су учествовале на изборим не би прешле цензус”, рекла је Брнабић.
Коментаришућ изјаву европске парламентарке Тање Фајон да избори у Србији немају легитимитет, премијерка је рекла да су то “лицемерје и дупли аршини”, те да је председник Александар Вучић најбоље одговорио чињеницом да Фајоновој нису легитимни избори када на биралишта изађе више од 50 одсто грађана, а легитимнима сматра оне на којима је она изабрана у Европски парламент, када је излазност била 28 одсто.
“То је био прави шах-мат”, рекла је Брнабић.

Подели на: