Најновије вести

Брнабић о Косову: Пред нама су тешки дани, грађани ће на крају одлучити о свему

Премијерка Србије Ана Брнабић казала је да су пред Србијом тешки дани и додала да се од народа не крије ништа, као и да ће грађани на крају одлучити о свему, преноси Пинк.

 

 

Вучић је неколико пута рекао и знали смо да ће то тако бити и никада ништа нисмо крили од наших грађана и нашег народа. Најважније је да кажем да никада ништа нећемо крити. Политика председника Вучића јесте да потпуно отворено и транспарентно разговарамо са нашим народом и да кажемо каква је ситуација и шта је на столу”, рекла је Брнабић.

Како је навела, Вучић је увек био у потпуности отворен и да је сам рекао да ће разговарати са Владом, са свим странкама и да ће о свему обавестити, како политичке представнике, тако и народ.

,,Ништа се не крије и ништа се неће одлучити без наших грађана”, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да људи крећу од себе и тога како су они радили и шта су покушавали да ураде, додаје да о томе има много доказа.

“Невероватно је било гледати када су изашле депеше Викиликса и сви тајни документи шта је претходна власт радила. Они дефинитивно крећу од себе, да се нешто ради тајно и да се тајно преговара. То у Србији не постоји од 2013. године, од када је на власти СНС. Све се ради транспарентно и народ је увек информисан о томе”, додала је Брнабић.

Брнабић је рекла да је Вучић још директнији када прича амбасадорима о томе како неке ствари нису фер и нису коректне према Србији, чак и како не поштују принципе међународног права.

,,У једном од својих наступа, председник је употребио реч да морамо да „меандрирамо“ између тих изазова, али да у том поступку ми увек држимо исти правац. Водимо политику која има јасан циљ, а то је чување својих државних и националних интереса. Такође, да штитимо своју жељу да сами доносимо одлуке о нашој унутрашњој и спољној политици, да она није наметнута са стране, од стране амбасадора или било којих великих сила”, рекла је Брнабић и додала да Србија има своју политику, свој пут и да штити националне интересе.

Како каже, времена од Другог светског рата до сада нису била тежа, додаје да су притисци све тежи и већи.

,,Много смо урадили да се Србија подигне последњих година, да са зачеља постане лидер и да се у многим стварима такмичи са државама чланицама ЕУ. Ми тај положај не смемо да угрозимо, али са друге стране не смемо да угрозимо наше националне интересе”, рекла је Брнабић.

Додала је да је оно што говоре опозиција и поједини медији срамота. Како каже, то су покушаји да се добију политички поени на рачун сопствене земље. Наводи да је једини начин и увек присутан удар на Вучића и напади на њега.

,,Пре избора су причали да никада не би увели санкције Русији, а да је Вучић тај, за кога имају сазнања да ће то урадити ако победи. Међутим, само дан после избора, они су променили мишљење и изнели да је то што Вучић не уводи санкције погубно по наш народ. То се све обликује како би се нанела штета Александру Вучићу, а чинећи то, наносе директно штету и интересима нашег народа”, рекла је Брнабић.

Како каже, слична је ситуација била дуго и са Косовом.

,,Причали су народу да се наводно боре за наш интегритет и суверенитет, да је за њих Косово неодвојиви део Србије, а са западним амбасадорима су радили све како би обезбедили потпуни легитимитет за једнострано проглашење независности и нису учинили ништа да се то промени”, рекла је Брнабић.

Подели на: