Најновије вести

Брнабић: Првих 100 дана владе обележила нестабилност на КиМ и напори државе Србије да се сачува мир

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су првих 100 дана рада њеног кабинета обележили нестабилност на КиМ, коју је креирао премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, својим једностраним потезима и терором над Србима, стални инциденти и покушај владе да уз помоћ председника Србије Александра Вучића сачува мир и одржи стабилност.

 

 

Након посете Научно-технолошком парку у Нишу, а на питање новинара, премијерка је рекла да ће више о првих 100 дана рада Владе говорити на централном догађају обележавања у Лебану, у петак.

,,Драго ми је што смо донели одлуку да у Лебану обележимо сто дана рада Владе. Министри ће бити на јужном делу централне Србије читав тај дан, обилазићемо пројекте у које улажемо, ствари које смо завршили, ствари које ћемо тек радити. Мислим да је то показатељ колико ће у овом мандату бити важан југ централне Србије”, рекла је премијерка.

Како је раније најављено, Влада Србије обележиће у петак у Лебану првих 100 дана рада и представити резултате.

Брнабић најавила отварање нових фабрика у Нишу ове године

Премијерка Брнабић најавила је да је Влада Србије у преговорима са осам страних инвеститора и да ће у току ове године бити отварања нових производних погона и фабрика у Нишу.

Додала је да је у претходних 10 година у Нишу и Нишавском округу отворено 16.000 радних места.

Након посете Научно-технолошком парку у Нишу, премијерка је рекла да ће Влада наставити да улаже у НТП јер је он посебан потенцијал који зависи само од нас, наших школа, наших факултета и наше памети, а како је рекла: “Имамо је”.

Истакла је да се инвестиција у НТП држави врати у просеку за мање од три године, тако да је то најбоља могућа инвестиција.

 

До краја године почетак градње још једне зграде НТП Ниш

Премијерка је изјавила да је планирано да до краја године почне изградња још једне зграде Научно-технолошког парка Ниш, а у коју ће бити уложено додатних 20 милиона евра.

Додала је да фирме у оквиру Научно-технолошког парка Ниш годишње извезу услуге, производе и ,,паметна” решења у вредности од 20 милиона евра, као и да је тренутно око 10 стартап компанија ,,на чекању”, због чега је потребна изградња новог простора.

Додала је да је Ниш град који нуди много тога, али да ће бити још занимљивији када се у сарадњи са партнерима из ЕУ заврши пројекат модернизације железничког Коридора 10, који подразумева модернизацију и изградњу брзе пруге између Београда и Ниша и од Ниша ка Прешеву.

,,То значи да ће Ниш брзом пругом бити повезан и са Будимпештом. Ми ћемо наставити да улажемо у Ниш јер тиме показујемо да верујемо у овој део земље”, казала је Брнабићева.

Подели на: