Најновије вести

Брнабић: Реакције међународне заједнице на случај Драгице Гашић млаке, боље да их нема

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да је боље било да су реакције међународне заједнице на случај Драгице Гашић, која се после 22 године вратила у Ђаковицу, у потпуности изостале, него што су упућене млаке реакције.

 

 

Ана Брнабић је навела да те млаке реакције више вређају, јер да су изостале, могло се помислити да још нису реаговали и да ће то тек учинити.

Брнабићева подсећа да је случајеве напада на Србе на КиМ, а посебно случај Драгице Гашић, споменула на састанку са Филипом Рикером.

“Те реакције су толико млаке да је боље да их нема”, рекла је премијерка на телевизији Пинк и додала да не жели да каже шта је Рикер на то рекао, јер Србија гаји и гради односе са САД и неке ствари морају да задрже за себе.

Подсећа да Драгица Гашић, жене од 59 година која се након 22 година сама вратила у Ђаковицу, трпи константне претње, али и против петиција коју су потписале невладине организације које би, истиче, морале да се боре да се осећа безбедно, да јој носе хлеб, млеко, сир, јогурт…

“Цивилно друштво на КиМ потписује петицију да једна жена која не представља никакву опасност треба да се избаци. На тај начцин легализују насиље, уместо да буду баланс”, каже Брнабићева и додаје да велики број тих организација потписница финансирају међународне организације.

Међународној заједници замера и то што се испоставља да је потпуно у реду то што се на КиМ вратило само 1,9 одсто Срба.

Премијерка указује на то да је територија КиМ и даље постконфликтна зона у свету где је најмање повратника.

Подели на: