Најновије вести

Брнабић: Шта год може да наштети Србији, ту можете наћи и Виолу фон Крамон

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да се известилац за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон оглашава на све теме које се тичу Србије, “колико год оне биле унутрашње”, преноси Тањуг.

 

Упитана да прокоменарише што се поводом ситуације у Линглонгу огласила европосланица Зелених Фон Крамон, Брнабић наводи да се она оглашава на све теме у Србији, “спочитава борбу против једнострано проглашене независности Косова, лобира за нова признања Косова, а истовремено коментарише Линглонг и вијетнамске или кинеске раднике”.

“Дакле, све што може да наштети Србији ви ту можете да нађете Виолу Фон Крамон”, рекла је Брнабић и додала да се Фон Крамон меша у унутрашње ствари у Србији и да учествује у изборној трци, у којој, како је председница Владе навела, има своје фаворите.

Брнабић је оценила да није исклучена могућност да су напади на фабрику Линглонг део организованих напада на кинеске инвестиције.

“У почетку је проблем фабрике Линглонг била заштита животне средине, сада су сви то заборавили и фокусирали се на раднике тамо, прекосутра ће бити нешто ново. То је зато што ће Линглонг бити највећа фабрика на простору бивше Југославије. И то је кинески инвеститор”, рекла је Брнабић.

Премијерка је поновила да су кинеске инвестиције у Србији посебно таргетиране, и политички, али је нагласила да сваки инвеститор мора да поштује законе Србије.

Подели на: