Најновије вести

Брнабић у среду у Паризу са француским премијером Филипом

Председница Владе Ана Брнабић састаће се у среду, 19. јуна, у Паризу са премијером Француске Едуаром Филипом.

 

Брнабић ће у дводневној посети Француској боравити у среду и четвртак, 19. и 20. јуна, а током посете планиран је низ сусрета са француским званичницима, међу којима је и састанак са председником Сената Републике Француске Жераром Ларшером, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијерка Србије ће у Паризу посетити и француско удружење послодаваца МЕДЕФ, а планиран је и обилазак међународног авио-космичког салона “Париз Ер Шоу 2019”.

Приликом посете, председница Владе Србије ће посетити и Културни центар Србије у Паризу у коме се тренутно налази поставка изложбе „Сава Шумановић и тајна под куполом“ Галерије Матице српске, отворене у мају поводом обележавања 180 година дипломатских односа Србије и Француске.

Брнабић ће у посету Француској допутовати из Велике Британије, где ће у Лондону 17. и 18. јуна учествовати на неколико скупова посвећених јачању економија региона Западног Балкана, односима у региону, напретку Србије на путу ка Европској унији и актуелној ситуацији у ЕУ.

Подели на: