Најновије вести

Брнабић у топ 50 најутицајнијих према Светском економском форуму и Аполитикалу

На листи Светског економског форума и Аполитикала, премијерка Србије Ана Брнабић проглашена је једном од топ 50 агилних светских лидера, који кроз флексибилан и координисани приступ јавном управљању постижу изузетне резултате у борби са модерним изазовима попут пандемије.

 

 

Раме уз раме са глобално признатим политичарима, државним службеницима и предузетницима, Ана Брнабић је у категорији државних званичника истакнута због успешног решавања изазова увођењем иновативних метода у државну управу, саопштено је из Владе.

“Као премијерка, Ана је кроз своју политичку каријеру водила агилно управљање. Као министарка за државну управу и локалну самоуправу, посебно је радила на реформи јавне управе кроз увођење еУправе у Србији, како би држава постала прави сервис грађана”, наводи Аполитикал.

Истиче се да је увођење еУправе у Србији такође допринело ефикаснијој и транспарентнијој администрацији и деловало као средство за одлучну и практичну борбу против корупције.

Као неке од најважнијих пројеката током мандата Ане Брнабић наводи се еБеба (“Бебо, доброшла на свет”) и аутоматска размена података између органа државне управе.

Посебно се истиче свакодневно консултовање које премијерка обавља са ИТ индустријом Србије, стартаповима и иновативним компанијама. “Србија је данас земља са четири научно-технолошка парка – у Београду, Нишу, Новом Саду и Чачку – који сви доприносе расту ИКТ сектора (достижући учешће од 6 одсто у БДП-у)”, указује Аполитикал.

Подели на: