Најновије вести

Брнабићева после састанка са Хилом: САД важан партнер Србије

Председница Владе Републике Србија Ана Брнабић састала се са новим амбасадором Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Кристофером Хилом.

 

 

Премијерка Брнабић пожелела је добродошлицу господину Хилу и изразила наду да ће током његовог мандата, већ добри односи Србије и САД, бити додатно унапређени.

Хил је навео да ово није његова прва посета нашој земљи, да му је читав регион веома добро познат и да је јасно да Србија напредује у добром смеру.

Брнабићева је истакла да су САД изузетно важан партнер Србије, као и да америчке фирме запошљавају велики број наших грађана и да раде на неким капиталним пројектима, попут Моравског коридора.

Председница Владе и амбасадор Хил сложили су се да ће у наредном периоду заједно радити на очувању мира и јачању стабилности на Западном Балкану, имајући у виду да је то према њиховим речима, услов свих услова за напредак и Србије и целог региона Западног Балкана.

Када је реч о тренутној ситуацији између Београда и Приштине, Брнабићева и Хил су сагласни да је дијалог једини и најбољи пут до нормализације односа двеју страна. Председница Владе је истакла да је Србија посвећена дијалогу и окренута будућности, наводи се у саопштењу.

Подели на: