Најновије вести

Брнабићева у Бриселу о ситуацији на КиМ и европској перспективи Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је током брифинга у организацији Центра за европске политике информисала све о последњим дешавањима на Косову и Метохији, као и о свеукупној безбедносној ситуацији у последње две године.

 

 

Ана Брнабић је на Инстаграму навела да је одржала брифинг на тему чланства у Европској унији у новој ери и перспективи Србије.

Премијерка Ана Брнабић састала се у Бриселу са потпредседницом Европске комисије и комесарком Европске уније за вредности и транспарентност Вером Јуровом и том приликом је известила о раду на медијским законима.

Брнабићева је на Инстаграму објавила да је Јурову обавестила и о увођењу саморегулаторног тела – Савета за штампу, суштинских измена које се односе на Регулаторно тело за електронске медије, чиме ће та институција постати још самосталнија у раду, јер ће законодавна власт бити искључена из процеса избора чланова.

“Информисала сам бројне чланове цивилног друштва и невладиних организација у Бриселу о европском путу Србије и актуелним реформама. Такође сам детаљно информисала све о последњим дешавањима на Косову у Метохији као и о свеукупној безбедносној ситуацији у последње две године. Насиље и репресија над Србима и осталим неалбанским становништвом на Косову и Метохији је неприхватљива”, написала је премијерка на Инстаграму.

Истакла је да зна колико је Србија напорно радила, колико је тога постигла и шрта ће све урадити у времену испред нас и додала да је Србија у многим аспектима већ сада једнако спремна као својевремено земље чланице ЕУ, које су примљене током последњег проширења.

“Све што смо урадили, урадили смо због наших грађана и у циљу побољшања њиховог животног стандарда, не због пуког испуњавања норми за пријем у ЕУ. Путовање је некада једнако важно као и сама дестинација, тако да се надам да ће све реформе које смо спровели бити препознате на прави начин”, написала је Брнабићева.

Подели на: