Најновије вести

Човић о Ђукановићу и Куртију: Када не знају да реше унутрашње проблеме, они спинују

Некадашњи потпредседник Владе Србије Небојша Човић је, коментаришући изјаве Мила Ђукановића и Аљбина Куртија, рекао да им се спиновање показало као најбољи метод, када не могу да реше неки унутрашњи проблем.

 

Након што из Велике Британије стигне 12 бомбардера, из Француске 12 ловаца, уз 14 руских мигова, Србија ће имати највећу ескадрилу у региону са 38 врхунских борбених авиона.

Некадашњи потпредседник Владе Србије и шеф Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић каже да ће то много значити за одвраћање евентуалних замисли о покушајима провокација и агресије на нашу земљу.

Имајући у виду да је после НАТО агресије 1999. Војска Србије била доста осиромашена, ово је свакако позитивна вест, треба наставити и даље развијати оружане снаге, поручио је Човић.

Председник Србије Александар Вучић поручио је јуче шефу црногорске државе Милу Ђукановићу и премијеру привремених власти у Приштини Аљбину Куртију да имају веће бриге, попут криминала, корупције и економије, и да “Србију оставе на миру”.

“Када не знају да реше своје проблеме, онда се показало као најбољи метод да спинују и промене тему са унутрашњих проблема и питања која не могу да реше. Црна Гора је високозадужена, има тешке економске проблеме, а, што се тиче политике, не знамо шта им је влада, а Ђукановић се грчевито држи за фотељу и покушава све маневре да ту и остане. Што се тиче Куртија – то је лажна држава, лажна влада, лажни председник владе”, навео је Човић.

Истиче да више брине то што то не иде само из њихове главе.

“Има пуно инструктора и шаптача који их непрекидно обучавају да таквим наступима додатно дестабилизују регион, да је Србија дежурни кривац, да смо мали Руси. Било би невероватно када би престали то да причају. Не знам како бисмо живели у таквом амбијенту”, рекао је Човић.

Подели на: