Најновије вести

Да постоји икаква основа за хапшење могли су до сада милион пута то да учине

– Ко се надао томе, нон стоп смо ишли по јужном делу. Старија ћерка нам живи у Племетини, моји живе у Липљану, сваког другог дана пролазимо и кроз Баир и Свињаре и Вучитрн, нисмо се плашили, ником се нисмо замерили – прича Сузана

 

 

Као гром из ведра неба, погодила је Сузану Трајковић вест да је њен супруг Слађан ухапшен у јужном делу Косовске Митровице где је отишао у четвртак поподне да купи лекове.

– Ко се надао томе, нон стоп смо ишли по јужном делу. Старија ћерка нам живи у Племетини, моји живе у Липљану, сваког другог дана пролазимо и кроз Баир и Свињаре и Вучитрн. Ако је постојала икаква основа да је умешан у нешто могли су до сада милион пута да га ухапсе. Поред тога Слађан је од 2013. године био припадник косовске полиције, тада су проверу радили, примљен је са провером, све је било у реду. Он да је крив зар би ми били у Бошњачкој махали 20 година – прича за „Јединство” Сузана. Сви који знају Слађана могу да потврде да је он невин, и да је у насељу Бошњака махала где имају стан, радио и живео у миру са комшијама Србима и Албанцима. Сузана каже да су вест о његовом хапшењу и Албанци који га познају, и међу којима има и пријатеља, ову вест примили са неверицом. О томе како се све одигравало тог дана кад је Слађан ухапшен Сузана каже да је три дана пре тога био болестан и да му је у четвртак било мало боље, те је око пола четири отишао да купи лекове.

– Изашло му је и неко масно ткиво на глави, да ли од шећера који му је је константно 27-28, а као последица дијабетеса страдала му је и јетра. Ту нам је била и старија кћерка са унукицом и звали смо га око шест сати, био нам је недоступан. Затим поново око осам, тад смо се већ забринули да му није позлило. Тек око пола десет увече брат од ујака ми је јавио да је Слађан ухапшен, спустим телефон у шоку, не могу да верујем – наставља причу Сузана. Слађанова супруга је одмах са млађом кћерком кренула у полицијску станицу у јужном делу града. – Отишле смо око 22 сата. Нико нас није зауставио на портирници, ушле смо у станицу, тек кад сам се обратила једном старијем полицајцу почео је да виче, како сте ушле, ко вас је пустио, излазите напоље, напоље! Истерао нас је уз вику. На степеницама напољу успела сам да му објасним да сам чула да ми је муж ухапшен и да ми треба информација да ли је то истина. Отишао је унутра и оставио нас да чекамо бар пола сата. Изашао је у неко време и рекао нам да је ухапшен и да ће бити задржан 48 сати, само то. Само што смо изашле на улицу, трчао је за нама да нам каже да је Слађан пребачен у Приштину , мада ја не верујем да је те вечери пребачен, али нису хтели да нам кажу, и рекао нам је да је осумњичен за ратни злочин – прича Сузана и додаје да му је тада рекла, какав ратни злочин и, да ли је могуће да га оптужују за тако нешто после девет година проведених у косовској полицији.

– Сутрадан сам отишла у Кфор и Еулекс, сматрала сам да су они дужни да ме воде доле. На обе адресе сам наишла на закључана врата. Само што сам дошла кући, звао ме је адвокат, кога нам је доделила Канцеларија за КиМ. Ништа нисмо знали о њему док нас адвокат у петак вече није обавестио да га је обишао у притворској јединици у Приштини. У суботу сам са млађом ћерком отишла у Приштину где смо га виделе испред суда, кад су га извели из аута. Споро је ходао због болова у ногама, али и због нас. Успела сам да му кажем да га и син и старија кћерка поздраваљају и да се држи – прича Сузана. Чекале су испред суда док није завршено рочиште, када су им дозволили да виде Слађана на пет минута.

– За нас као породицу било је тешко да га видимо бледог, пожутелог, у јакни и панталонама белих од зида, прашњавим, са инфицираном раном од масног ткива на глави. Није спавао због болова целе ноћи – рекла нам је Сузана. Каже да је Слађан осумњичен за нешто за шта нема никаквог основа, конкретно није био на тој локацији тог датума за који се терети, која се наводи у оптужници. Успели смо да му дамо цигарете. Волела би, како каже, да може да верује да ће имати поштено суђење, али се плаши да ће прикупити лажне сведоке, да ће учинити све да га осуде.  С.Кецман

Подели на: