Најновије вести

Да се и они укључе у заједницу

Срђан Поповић примио делегацију Савеза слепих и слабовидих Србије

 

Oпштину Грачаница посетио је Милан Стошић, председник Савеза слепих и слабовидих Србије. Њега је са сарадницима примио председник поменуте локалне самоуправе Срђан Поповић. На састанку је било речи о њиховом деловању и сарадњи са Удружењем слепих и слабовидих из Грачанице.
Председник Савеза слепих и слабовидих који је и председник Инвалидског покрета Србије, Милан Стошић, захвалио је Поповићу на подршци коју пружа Удружењу слепих и слабовидих у Грачаници.
-Дошли смо да обиђемо нашу организацију, да охрабримио људе на овом простору, али и да се захвалимо председнику општине на подршци уз обећање да ће и Савез слепих Србије, у границама својих могућности, још више учинити да положај слепих и слабовидих буде бољи, квалитетнији и садржајнији, и за то смо добили уверавања. Надамо се да ће следеће године, када Савез слепих и слабовидих у Грачаници обележава 75 година, тај јубилеј дочекати са бољим резултатима, рекао је Стошић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је након састанка да општина Грачаница разуме потребе и проблеме Удружења слепих и слабовидих и да настоји да им констатном подршком помогне.
-Имамо веома добру сарадњу са Савезом слепих и слабовидих у Грачаници, имамо и редовне састанке и помажемо им онолико колико смо у прилици. Данас смо ту сарадњу ојачали. Са господином Стошићем разговарали смо о досадашњој сарадњи и како да ту сарадњу унапредимо. Саслушао сам све идеје и договорили смо се да сачине годишњи план и да видимо на који начин општина може продубити ту сарадњу, казао је Поповић.
Општина Грачаница доделила је недавно Савезу слепих и слабовидих у Грачаници просторије на коришћење, док је Савез слепих Србије учествовао у опремању тих просторија. Једна од већих активности, у овој години, коју је општина подржала био је и шаховски турнир који је организован за Видовдан.

М.Ч.

Подели на: