Најновије вести

Да се не заборави масован прогон Срба са КиМ

АКАДЕМИЈА СПЦ ЗА УМЕТНОСТ И КОНСЕРАВЦИЈУ ОРГАНИЗОВАЛА ИЗЛОЖБУ У ХРАМУ СВ САВЕ У БЕОГРАДУ ПОВОДОМ ПОГРОМА 2004.

 

Уводну реч дао је декан Академије СПЦ за уметност и консервацију, протојереј-ставрофор др Жељко Ђурић, а затим и доцент др ум. Миодраг Милутиновић

У Парохијском дому Храма Светог Саве у Београду, на Врачару, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија у петак 17. марта ове године отворена је изложба радова студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију „Да се не заборави“, у сећање на Погром 2004. године над српским народом на Косову и Метохији.
На почетку изложбе уводну реч дао је декан Академије СПЦ за уметност и консервацију, протојереј-ставрофор др Жељко Ђурић, а затим и доцент др ум. Миодраг Милутиновић.
У препуној сали Парохијског дома присутни су имали прилике да уживају у музичком програму у коме су учествовали појци ПБФ-а у Београду, као и студенткиње Академије СПЦ за уметност и консервацију Катарина Трифуновић и Анђела Станковић које су певале “Црвен цвете” и “Сини јарко сунце са Косова”.
Изложбу је на крају отворио Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, преневши свима присутнима благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија и похваливши труд свих студената и њихових професора у очувању наше вере, иконописа, фрескописа, вишевековне традиције и културе. Програм је водила Андреја Милутиновић.
С.Ђ.

Подели на: