Најновије вести

Дачић: Црна Гора водила антисрпску политику признајући Косово

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је вечерас да није Србија водила антицрногроску политику, већ је Црна Гора водила антисрпску политику, умешавши се у унутрашње ствари Србије, признајући Косово, преноси Тањуг.
Председник Црне Горе Мило Ђукановић наставља да плаши грађане Црне Горе лажима о Србији и наводној великосрпској државној политици, и да оптужује Србију да се мешала у унутрашње ствари Црне Горе, поручио је шеф српске дипломатије.

 

Ко то прети Црној Гори из Србије, ко оспорава државу Црну Гору и њену спољнополитичку оријентацију? Једино што Србију интересује јесу права српског народа и СПЦ у Црној Гори”, рекао је Дачић у изјави за Тањуг.

Српски министар је додао да је Ðукановић на недавним парламентарним изборима “изгубио од свог народа, а не од Србије”.

“Па није председник Србије Александар Вучић позивао за кога да се гласа у Црној Гори, већ Еди Рама и Рамуш Харадинај. Па, како то не смета Милу Ðукановићу, који каже да му смета да неко сматра Црну Гору ‘природним делом српског света’? Зар је Црна Гора ‘природни део албанског света’ кад му не смета мешање Раме и Хардинаја”, истакао је Дачић.

Није Србија, како је додао, водила антицрногроску политику, већ је Црна Гора водила антисрпску политику, умешавши се у унутрашње ствари Србије, признајући Косово.

“Србија има интерес да развија најбоље могуће односе са Црном Гором, и време је да се престане с плашењем народа Црне Горе ради стварања алибија за останак на власти”, нагласио је Дачић.

Црнгорски председник изјавио је раније вечерас да у околностима у којима је, како тврди, кренуо процес фрормализације косовске независности, прича о томе да је Црна Гора “природни део српског света”, природни део “велике Србије” за њега је, каже, “нека врста хране којом треба нахранити гладна националистицка уста која све теже подносе губитке”.

У интервјуу за Фејс телевизију у Федерацији БиХ, он је између осталог, говорећи о односу Црне Горе и Србије, рекао да је Црна Гора на стубу срама у српским медијима.

Подели на: