Најновије вести

Дачић: Двоструки стандарди ЕУ, ставови Београда од почетка јасни

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Београд никада није одустао од става да не може бити напретка у дијалогу са Приштином док се не испуне обавезе из Бриселског споразума и успостави Заједница српских општина (ЗСО).

 

 

Дачић је за ТВ К1 казао да је добро што је председник Србије Александар Вучић то поново истакао током сусрета са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и тиме ставио до знања да Београд не мења ставове у дијалогу, већ да чврсто стоји и да ће инстистирати на томе.

“Ми нисмо никад одустајали од тога, то је стара платформа, то је наш вапај који, од потписивања Бриселског споразума, стално истичемо према европским институцијама”, рекао је Дачић.

Он је оценио да ЕУ има двоструке аршине и као пример навео недавне изборе на КиМ који су, подсећа, први пут одржани без страних посматрача и ОЕБС-а.

“Да ли је Косово идеал демократије, зашто се ту неко не јави да прича о међустраначком дијалогу? Зато што постоје двоструки стандарди…”, казао је Дачић.

Поновио је да су ставови Београда од почетка јасни, да нема наставка преговора док се не реши питање ЗСО.

“О томе нема шта да се прича, то су и они потписали, а и (тадашња шефица дипломатије ЕУ) Кетрин Ештон… Ваљда европске институције нешто гарантују”, рекао је Дачић.

Подели на: