Најновије вести

Дачић о Тачију и Рами: Врхунац безобразлука!

Састанак албанског премијера Едија Раме и Хашима Тачија у Тирани пред почетак Самита Брдо Бриони на којем су разговарали о националном уједињењу Албанаца, укидању граница Албаније и Косова, као и о припајању три опстине са југа Србије Косову – врхунац је безобразлука албанских политичара, поручио је вечерас шеф дипломатије Ивица Дачић.

 

Ивица Дачић истовремено указује да се на овакве идеје о промени границе не реагује, чак ћуте и они који се непрестано позивају на “свети принцип” непроменљивости граница.

“Саопштити захтев за стварање Велике Албаније непосредно пред почетак Самита, који има за циљ регионалну сарадњу, могу само они који тиме желе да пљуну у лице Европској унији и свима који су дошли у Тирану”, каже Дачић пита:

“О чему сада председник Александар Вучић уопште има да прича са Федериком Могерени или са другим светском званицницима док се сви праве глувонеми пред оваквим отвореног претњама великоалбанског фактора? “.

Где су сада, пита шеф српске дипломатије, сви они који помињаше до јуче наводно свети принцип непромењивост граница.

“Или то не важи кад треба да се удари по Србији. Ствари су сада више него јасне: прецизно је речено да се ради на уједињењу албанског фактора, укидању граница између Албаније И Србије и великоалбанским претензијама и на три општине са југа Србије. И ако је од таквих западних мезимаца, превршила је дара меру – нема о чему више да се разговара на разним скуповима широм света, док се јасно не осуди овај великоалбански договор Тачија и Раме”, поручује Дачић.

Како каже, ми можда јесмо мали, али нисмо глупи да не видимо да се, док ми разговарамо о компромису, иза наших леђа толерише стварање Велике Албаније.

Подели на: