Најновије вести

Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Мексика

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Сједињених Држава Мексика Марка Антонија Гарсију Бланка који ускоро завршава свој мандат у Београду.

 

Дачић је истакао одличну сарадњу са амбасадором Гарсијом Бланком током његове четворогодишње службе у Републици Србији и пожелео му успех у даљем раду, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Поновио је посвећеност Републике Србије вишедеценијском пријатељству са Сједињеним Државама Мексика и спремност за додатно оснаживање сарадње на свим пољима.

Честитао је Гарсија Бланку на избору Мексика за несталну чланица Савета безбедности Уједињених нација за период 2021-2022. године, изразивши очекивање да ће сарадња две државе у оквиру међународних организација, као и до сада, бити веома добра.

Подвукао је доследност Мексика поштовању темељних принципа међународног права и поновио најискренију захвалност на подршци суверенитету и територијалној целовитости Србије.

Амбасадор Гарсија Бланко је захвалио министру Дачићу на изузетној сарадњи са Министарством спољних послова Републике Србије, истакавши, између осталог, све снажнију политичку, привредну и конзуларну сарадњу две државе последњих година.

Истакао је да ће Република Србија и убудуће моћи да рачуна на доследно пријатељство Сједињених Држава Мексика.

Дачић и Гарсија Бланко потписали су током Споразум о просветној, културној и спортској сарадњи и Меморандум о разумевању о дипломатско-академској сарадњи између две државе.

Констатовано је да ће потписивање ових споразума допринети даљем приближавању и сарадњи између две државе.

Подели на: