Најновије вести

Дачић: Столтенберг разуме ситуацију и проблеме на КиМ

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је састанак председника Србије са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом био коректан и додао да је норвешки политичар човек који разуме ситуацију на КиМ.

 

 

Према Дачићевим речима, Столтенберг је успоставио веома коректан, људски и директан однос са председником Вучићем.

“Разговор је био коректан, у смислу позива да Кфор обавља оне задатке које има. То је од кључне важности за даљи развој ситуације, да не буде упитно да ли Србија хоће да дође до деескалације”, изјавио је Дачић за телевизију Пинк.

Први потпредседник владе истакао је да није на Србији да сноси одговорност за деескалацију, јер Србија није ништа урадила да закомпликује ситуацију.

Дачић је подсетио и да је отац Јенса Столтенберга био овде на служби дуги низ година и да је добио и звање почасног грађанина Београда.

Коментаришући најаву премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да ће са севера повући 25 посто полицајаца, Дачић је рекао да је у питању трик. “Бриселски споразум је дефинисао да полицију на северу Косова чине Срби, да нема албанске полиције ту. Каквих 25 одсто? Нико од њих не треба да буде ту”, навео је Дачић.

Како је оценио, сада се грубо крше и Бриселски и сви други споразуми, а над нашим народом врши се терор и сваки дан хапсе Србе, често без доказа.

Подели на: