Најновије вести

Дачић: Текст “Цајта” оголио политику Запада и показао да не познају Вучића

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је текст портала немачког листа “Цајт” у којем се наводи да Европска унија може само чврстом руком да “припитоми” председника Александра Вучића оголио политику те земље и Запада у односу на Србију, као и да не познају Вучића, преноси Хаппy.

 

Дисциплиновање и како они кажу припитомљавање Вучића због независне и суверене политике коју води – то показује и да они не познају Вучића, јер, поред економских резултата, највише је поносан управо на то да је Србија земља са независном и сувереном политиком коју води у свом интересу, а не за рачун иностраних центара моћи, на било којој страни света”, прокоментарисао је Дачић за Тањуг.

Ти моћници, додаје Дачић, никако да швате да Вучић највише од свега не подноси страни утицај, притиске и уцене.

“Што пре то швате, боље је за мир и стабилност у региону”, поручио је Дачић.

Како је пренео Дојче веле, немачки “Цајт” је навео да Европска унија може само чврстом руком да “припитоми” председника Србије Александра Вучића, уз тврдњу да он води политику која штети ЕУ, региону и самим Србима.

Додаје се да треба замрзнути кандидатски статус и фондове док се не уведу санкције Русији и не почну озбиљни преговори са Приштином.

Подели на: