Најновије вести

Дачић: Већа безбедност био би руски војни камп на КиМ

Безбедност у региону би свакако била повећана уколико би Русија направила војни камп на КиМ или када би Србија отворила такав камп у Републици Српској, изјавио је данас председник Народне скупштине Ивица Дачић.

 

Он је тако прокоментарисао најаву из Хрватске да ће на КиМ отворити војни камп због веће безбедности и додао да се тиме не повећава безбедност, већ нарушава стабилност и безбедност у региону.

“Мислим да би се свакако повећала безбедност у региону када би Србија направила војну базу у Републици Српској. Не видим зашто не би и Русија направила војну базу на КиМ, то би свакако повећало безбедност у региону”, рекао је Дачић.

Истиче да би та најава из Хрватске требало да има чвршћу осуду међународних организација и изразио наду да ће се и та тема наћи у Савету безбедности Уједињених нација, ако, како каже, у томе има “трунке” истине.

“Најава да ће Хрватска направити војни камп на КиМ је нешто што се граничи са научном фантастиком. Нити је Хрватска нека велика војна сила, нити за то постоје неке правне могућности ако би се за то гледала Резолуција 1244”, навео је Дачић.

Каже да и овом најавом Хрватска само наставља своју антисрпску делатност у региону.

Дачић примећује да је Хрватска у последње време почела Албанце да назива својом браћом.

Наводи да они и јесу “браћа по оружју” из Првог и Другог светског рата, те да тад нису пуцали само на Србе, већ и по савезницима – Американцима, Британцима, Французима.

“Зато ме управо чуди да те средине ћуте на такве неке најаве”, закључио је Дачић.

Подели на: