Најновије вести

Дан који се памти целог живота

Матуранти се по традицији окупљају у порти манастира Грачаница

Завршетак средње школе и потом матура памте се до краја живота. По чему је матурско вече толико посебно, питали смо матуранте у Грачаници? Они су се, по традицији, окупили  у манастирској порти на дружење и фотографисање.
-Матура је испит зрелости. Пунолетни смо и ово је прекретница у нашим животима. Свако од нас ће кренути својим путем и раздвојићемо се. Да ли ћемо остати добре пријатељице зависи од нас самих. Надамо се да ћемо успети да наставимо са дружењем. Оно што следи за већину нас окупљених у порти је уписивање факултета и то су неки нови изазови, али ово вече ћемо памтити до краја живота, рекле су нам Милена, Ана и Милица
Андријана Костић из Ливађа завршила је Медицинску школу са одличним успехом. На матуру су је испратили родитељи и њене три сестре Исидора, Катарина и Софија. Каже нам да ће средњу школу памтити по одличном дружењу.
-Све је у школи у протекле четири године било сјајно – професори и друштво. То свакодневно дружење у школи памтићу заувек. Што се планова за будућност тиче, желела сам да упишем Медицински факултет, али сада размишљам да упишем Вишу медицинску школу и постанем медицинска сестра. Некако ми је то привлачније, јер сам шватила да је факултет много захтеван. Свакако ћу остати у медицини и помагати људима, од тога не одустајем, казала нам је Андијана.
Никола Станојевић, матурант Електротехничке школе ”Михајло Пупин” из Сушице жели фотографију са својом разредном Сузаном Бошкоћевић. Она са поносом наглашава да ће га предложити да буде ђак генерације.
-Никола је био изузетан ђак. Ово не говорим зато што је он поред мене и зато што су ту његови родитељи, већ зато што је то истина. То је мишљење свих професора, не само мене као разредног старешине. Показао је изузетно знање из већине стручних предмета, представљао школу на бројним такмичењима, ма један диван ученик који је све четири године школовања завршио са чистом петицом, истакла је Бошкоћевић.
Никола је средњу школу завршио у одељењу 4/1 на смеру електротехничар рачунара. И пре него што је уписао средњу школу такмичио се из роботике чак и у Кини, и то када је имао само 12 година. Он је за све будуће средњошколце имао занимљиву поруку.
-Планирам да упишем Електронски факултет у Нишу и то је одлука коју сам давно донео. Одувек ми је била жеља да завршим Електротехничку школу, да се у животу бавим програмирањем и даље тако мислим. Поручио бих свим ђацима да нема боље школе од школе у Сушици коју сам завршио. Презадовољан сам што ћу баш у њој да дипломирам, и што сам имао ванредне професоре. Не мора да се средња школа уписује у остатку Србије, већ и овде може да се стекне одлично знање само ако желиш да учиш, јер са нама раде одлични професори, барем је у Електротехничкој школи тако. Они су ме спремили за даље школовање, казао је Никола.
Матурантима Електротехничке, Медицинске, Грађевинско саобраћане и Машинске школе време је било одлично, па да и другима који се наредних дана окупљају у порти манастира Грачаница пожелимо ведро небо, али и свима заједно свако добро у даљем животу.
М.Ч.
Подели на: